Zorg

Zorg

In de zorg draait alles om de cliënten en medewerkers. Wij van Raedts begrijpen dat als geen ander – en houden er voortdurend rekening mee. We vormen samen een team.

Aandacht voor zorg

Als het gaat om de zorg, dan is Raedts vooral actief in onderhoud, renovatie en (ver)nieuwbouw in de care-sector (zorginstellingen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen). Kortom: overal waar bedden staan. We verdiepen ons altijd in het proces van onze opdrachtgevers. We willen weten voor wie we onderhouden, renoveren en bouwen. Zodat we zoveel mogelijk kunnen inspelen op de wensen en we onze werkzaamheden daaromheen kunnen plannen, zowel qua plaats als in tijd. We steken de handen uit de mouwen voor bijvoorbeeld onderhoud aan een ziekenhuis, de verbouwing van een zorginstelling of (ver)nieuwbouw van een verzorgingshuis.

Bekijk projecten

Aandacht voor zorg

Verdiepen in zorginstelling

Ons verdiepen in de zorginstelling, dat doen we op verschillende manieren. De ene keer vragen we om een rondleiding door (een van) de medewerkers, zodat we een goed beeld krijgen van de omstandigheden waarin onze klant werkt en zijn cliënten verblijven. De andere keer vragen we of een medewerker onze mensen een voorlichting wil geven over een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld mensen met dementie. Met welke beperkingen moet ons team rekening houden?

Vervolgens vertalen wij dit in praktische oplossingen voor het onderhoud aan de zorginstelling, bouw van het ziekenhuis of renovatie van het verzorgingshuis. Stel bijvoorbeeld dat een deel van het gebouw tijdens de werkzaamheden nog bewoond is, dan is een optie om het project in twee fases uit te voeren. We doen het tenslotte voor de bewoners. Zo ontstaat begrip en respect voor elkaars werk en elkaars belangen. Ook belangrijk: we zorgen dat iedereen van elkaar weet wat er dagelijks op de planning staat, zowel qua zorgmomenten als qua bouwplanning.

Tijdelijke afscherming

Onze ervaring leert dat het belangrijk is goede fysieke scheidingen te maken. We plaatsen degelijke, transparante stofschotten, want mensen reageren minder gevoelig op geluid als de bron zichtbaar is. Desgewenst kunnen wij de zijde aan de bewoonde kant beplakken met een afbeelding, zodat bewoners deze afscheiding als prettiger ervaren. De exacte positie bepalen we graag samen met de klant, zodat deze optimaal is voor de bewoners en werkbaar voor ons team. Als we aan de buitenzijde bezig zijn of hier materieel opslaan, dan plaatsen we bouwhekken, vanwege de veiligheid voor zorg en bouw. We kunnen de hekken transparant laten, doeken op de bouwhekken bevestigen of een vaste afscheiding maken van hout. De keuze is aan de klant.

Structuur

Zorgcliënten hebben vaak behoefte aan structuur. Deze kan enigszins verstoord worden tijdens de bouw, renovatie of het onderhoud. Tegelijkertijd (en terecht!) vinden bezoekers en familieleden het erg belangrijk hoe er wordt omgegaan met hun dierbare. Wij willen hen graag optimaal op de hoogte houden. Daarom stellen wij voor een informatiebijeenkomst te organiseren. Ook willen wij de vorderingen zichtbaar maken op een scherm of 'moodboard', zodat iedereen weet wat er rondom hun dierbare gaat veranderen.

 

Onze mensen zijn herkenbaar

Tijdens een verbouwing of renovatie van een ziekenhuis, verzorgingshuis of zorginstelling zijn er veel mensen aan het werk. Om voor de medewerkers, bewoners en bezoekers herkenbaar te zijn, werken onze mensen altijd in herkenbare hesjes. Zo zien ze bovendien direct of zich een bewoner of bezoeker in het te verbouwen gedeelte begeeft. Op deze manier bevorderen we ieders zichtbaarheid én veiligheid.

referenties

Lees meer

Verduurzaming Klooster Lazaristen

Renovatie Panningen Congregatie der Missie Lazaristen

Lees meer

Verbouw stallen tot dagbesteding

Verbouw Renovatie Venray Vincent van Gogh

Blijf op de hoogte
van Raedts