Verduurzaming Klooster Lazaristen

Verduurzaming Klooster Lazaristen

OVER HET PROJECT

Het in Panningen als patersklooster bekendstaande gebouw is tegenwoordig niet slechts een klooster maar herbergt ook verzorgingstehuis Vincent DePaul. Dit historische en karakteristieke pand voldeed op onderdelen niet meer aan de huidige eisen en is grondig op de schop genomen en flink verduurzaamd. 

Voor de compleet nieuwe verwarmings- en koelingsinstallatie hebben we alle bouwkundige voorzieningen gemaakt en alle afwerkingen naderhand uitgevoerd, zoals koven en schachten, stucwerk en vensterbanken. Daarnaast is er door ons asbest gesaneerd en hebben we 228 ramen en deuren vervangen door nieuwe kozijnen met triple glas. 

De algehele coördinatie van alle werkzaamheden, die vrijwel volledig in bewoonde staat zijn uitgevoerd, was misschien wel het belangrijkste en meest uitdagende aspect van onze opgave. Ondanks de vele onzekere factoren hebben we alles binnen de oorspronkelijke kostenraming weten te realiseren.

  • Renovatie
  • Panningen
  • Congregatie der Missie Lazaristen

Quote

Door goed opgezette afstemming en coördinatie vanuit Raedts is het gelukt om samen met de diverse bouwpartners zeer ingrijpende werkzaamheden ten behoeve van de verduurzaming het klooster uit te voeren, terwijl de bewoners in het pand verbleven.

Neem contact op

ook interessant

Lees meer

Kindcentrum Ulingshof

Venlo Onderwijsgroep Buitengewoon

Lees meer

Hospice de Ark

Roermond De Zorggroep

Blijf op de hoogte
van Raedts