Uitbreiding expeditiehal Berry Global

Uitbreiding expeditiehal Berry Global

OVER HET PROJECT

Voor Berry Global, voorheen PGI, producent van non-woven als half- en eind-fabricaat die wereldwijd worden gebruikt, verzorgden we de uitbreiding van een van hun fabriekshallen. Het doel was een nieuwe productielijn te integreren in het bestaande proces. Vanaf het ontwerp gingen we met ons bouwteam en samen met de opdrachtgever aan de slag.

  • Nieuwbouw / Verbouw
  • Katwijk (NB)
  • Berry Global

PASSEND BIJ ONZE KERNWAARDEN

Dienstbaar

Berry Global is een vaste opdrachtgever van Raedts voor wie wij al jarenlang onderhoud doen. Op enig moment kwam de vraag of wij ook een hal zouden kunnen (ver-) bouwen. ‘Jazeker!’ was uiteraard ons antwoord. We ontzorgden de klant door het volledige proces voor onze rekening te nemen, van de vergunningsaanvraag tot het kiezen van de constructeur tot het (ver- en nieuw-) bouwen van de hal. Door in bouwteam verband te gaan werken, stelden we ons dienstbaar op.

Toegewijd

De klant kende ons nog niet als uitvoerder van grote projecten, juist daarom was onze toewijding belangrijk. Doordat het bouwteam met veel enthousiasme het project oppakte, lag er al snel een gedragen plan. Door middel van duidelijke tekeningen en materiaalkeuzes (binnen het budget) was er ook draagvlak. Ons plan van aanpak inzake de stoomleiding heeft Berry Global veel geld bespaard. Hiermee wonnen we het vertrouwen. En als er vertrouwen is, wordt alles makkelijker: van het in goed overleg oplossen van eventuele tegenslagen tot het halen van de deadline.

Meedenkend

Meedenken betekent dat we de vraag van de klant vóór willen zijn. Wij stellen zélf vragen: ‘Heb je hier al aan gedacht?’ ‘En hier?’ Zo dachten we bij dit project onder andere mee over de keuze van bouwmaterialen. Omdat we daarbij met een schuin oog naar de onderhoudskosten keken, koos de klant voor materiaal dat niet elke twee jaar opnieuw geschilderd hoeft te worden. Dat scheelt in de onderhoudskosten.

Daarbij hadden wij, qua bouwactiviteiten, de korte lijntjes richting leveranciers en onderaannemers.

Onzichtbaar

Terwijl wij bezig waren met de (ver-) bouw van de hal, ging het operationele proces gewoon verder. We zorgden dan ook voor een goede fysieke scheiding tussen beide; zo bleven we zoveel mogelijk onzichtbaar. Dit gold ook voor de veiligheid. Na het maken van de doorbraken werden we wel zichtbaar, maar waren de veiligheidseisen van Berry Global de leidraad.

Helder

Bij helderheid hoort onder andere dat we de klant zo nodig aansporen om knopen door te hakken. Soms is dat nodig gezien de strikte en krappe deadline van een project (in dit geval omdat machines al besteld waren). We geven tijdig aan wanneer de klant uiterlijk een beslissing moet nemen over – bijvoorbeeld – de grootte van deur x. Maatvoeringen, locaties en diameter van sparingen van benodigde doorvoeren derden. Wederzijds open en eerlijk zijn tegen elkaar is het gedeelde belang van de klant en van ons.

Neem contact op

ook interessant

Lees meer

Arco

Horst Arco

Lees meer

Blijf op de hoogte
van Raedts