Over Raedts

Over Raedts

Onze historie

In 1933 richt de heer Jan Raedts sr. in Oostrum Raedts Bouwbedrijf op. Het familiebedrijf groeit door de jaren heen uit tot een moderne, flexibele onderneming. Raedts onderscheidt zich door de menselijke maat en de traditie van het bouwambacht. Het goede van het verleden wordt gekoesterd en vernieuwingen worden weldoordacht ingevoerd. Raedts ontwikkelt zo een eigen stijl van werken, die zich kenmerkt door kwaliteit en karakter. Later richt Raedts K.O.Bus Karwei en Onderhoudsdienst op (ook bekend onder de naam Bouwzaken Nederland).

In 1989 wordt Knops Bouwbedrijf in Venlo overgenomen, een kleinere onderneming die zich evenals Raedts richt op restauratie- en onderhoudswerk, die langzamerhand geheel integreert in Raedts.

In 1995 fuseert Raedts Bouwbedrijf met Bouwmij Janssen. De samenwerking met een groot bouwbedrijf, dat beter is toegerust voor de seriematige nieuwbouw, pakt goed uit. Raedts en Bouwmij Janssen zijn aanvullend en staan breder in de markt, terwijl ze toch gespecialiseerde bedrijven blijven.

Eind 2005 worden de aandelen van Janssen Raedts Holding B.V. verkocht aan Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Dit betekent dat Raedts BV niet langer een familiebedrijf is. En vanaf 2010 werkt Raedts niet langer alleen voor particulieren.

jaar van verandering en verbetering

Het jaar 2019 is een jaar van verandering en verbetering. Raedts Bouwbedrijf kiest voor een sterkere naam ‘Raedts’ (want het is méér dan een bouw- en onderhoudsbedrijf), een strakker logo, een groter pand (op het adres Keizersveld 77) in Venray en in 2020 voor een kantoor in Venlo. Alles met één doel: de bestaande kwaliteiten koesteren en verbeteren. Steeds vernieuwen we het vertrouwde om voorbereid te zijn op de toekomst.

CERTIFICATEN

Om de kwaliteit van ons bedrijf en de projecten die we realiseren te waarborgen, beschikken wij over verschillende systeem-, procescertificaten.

  • NEN-EN-ISO 9001, kwaliteitsmanagementsysteem
  • NEN-EN-ISO 14001, milieumanagementsysteem
  • VCA **
  • PSO Trede 3 (Prestatieladder Socialer Ondernemen)

Ambitie

In 2030 wil Raedts behoren tot de drie beste onderhoudsbedrijven van Limburg. Daar zetten wij onze kernwaarden voor in: dienstbaar, meedenkend, onzichtbaar, helder en toegewijd.

ASVB

Raedts maakt sinds 2005 deel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB), een sterk netwerk van ruim 23 innovatieve ondernemingen in bouw en vastgoed met een gezamenlijke omzet van circa € 872 miljoen (2021). ASVB zorgt voor solide financiering, inbreng van kennis en kunde en de ontwikkeling van talent in de organisaties, maar zit niet in de controle-modus. ASVB gelooft in de kracht van zelfstandige, gedreven ondernemers (en teams) met een sterke nadruk op innovatie, initiatief en inhoud.

LAGE RESOLUTIE Raedts (31 mei 2022) (63).jpg

Onze kernwaarden

Dienstbaar, meedenkend, onzichtbaar, helder en toegewijd. Dat zijn onze kernwaarden. Dat is Raedts.

Dienstbaar

We hebben oog voor wat je nodig hebt en nemen graag uw zorg uit handen. We ontzorgen graag, we nemen graag uit handen waar wij goed in zijn. We maken slim gebruik van data om adviezen te geven waar je als opdrachtgever wat aan hebt. We willen iets betekenen voor onze klanten.

Meedenkend

We achterhalen altijd de vraag achter de vraag en bepalen samen de op jullie afgestemde route. Het liefst worden we al vroeg in het proces betrokken. Door mee te denken, kunnen we toegevoegde waarde leveren. We denken ook graag mee over technische keuzes. Welke mogelijkheden zijn er binnen het beschikbare budget?

Onzichtbaar

Wij functioneren graag in omgevingen waar mensen werken of wonen: een zorginstelling, een complex van een woningcorporatie, een fabriek. Met ons uniek aanpassingsvermogen gaan we op in uw omgeving, zonder overlast te creëren op de werkvloer of inbreuk te maken op het woon- en/of leefplezier. We plannen graag om de lopende processen heen. Als een kameleon passen we ons aan de specifieke omstandigheden aan. Het liefst zijn we onzichtbaar en onhoorbaar.

Helder

Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. We zijn helder over planningen, afspraken en wederzijdse verwachtingen. Transparantie en betrouwbaarheid zijn voor ons altijd voorwaarden voor een prettige samenwerking.

Toegewijd

Projecten en opdrachten zijn voor ons geen doel, maar een middel om de relatie met opdrachtgevers te onderhouden, te continueren en uit te bouwen. Bij Raedts bouwen we op elkaar en op onze relaties. We leren en willen beter worden, in alles wat we doen. Elke dag opnieuw.

referenties

Blijf op de hoogte
van Raedts