Uitbreiding expertise Gilde Limburg Team – Veilig werken rondom liften

Uitbreiding expertise Gilde Limburg Team – Veilig werken rondom liften

Geplaatst op 5 juni 2024

Sinds eind 2023 zijn er door de hoge grondwaterstand veel problemen met liftputten die vol water staan en liften die buiten werking zijn. Het werken met en rondom liften gaat gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Om snel te kunnen handelen en hierdoor kwetsbare bewoners weer snel en veilig gebruik te kunnen laten maken van de lift in hun wooncomplex heeft Gilde Limburg BV (een samenwerkingsverband tussen OnderhoudPlus BV en Raedts BV voor Niet Planmatig Onderhoud) besloten een 3-tal medewerkers de training “’Veilig werken rondom liften” bij de LiftAcademy te laten volgen. Zo kunnen wij onze opdrachtgevers snel van dienst zijn.

Deze uitbreiding van onze diensten levert vele voordelen op voor onze opdrachtgevers en ook voor bewoners. Zo is de snelheid van handelen vele malen hoger. Er hoeft nu immers geen liftmonteur aanwezig te zijn. Deze staan vaak al ver vooruit volgepland, waardoor de werkzaamheden pas in een later stadium uitgevoerd kunnen worden en de lift al die tijd buiten werking is. Daarnaast zijn de kosten aanzienlijk lager.

De training Veilig werken rondom liften behandelt alle essentiële aspecten die een medewerker moet weten om veilig en zelfstandig in, op en om liftinstallaties te kunnen werken. Zo wordt er getraind op de volgende aspecten; algemene lifttechniek en gevaren rondom liftinstallaties. Ook wordt er aandacht geschonken aan de praktijk er is geoefend met een tractielift. Besproken worden onder meer de tractielift, de hydraulische lift en de machinekamerloze lift (MKL). Voor de MKL zijn vaak specifieke handelingen nodig. Met beelden wordt duidelijk weergegeven hoe te handelen bij de meest voorkomende typen, waaronder de Greenstar (Kone), de Gen2 (Otis) en de Eurolift (Schindler).
 

Wil je meer weten over de inzet van deze gecertificeerde medewerkers, neem dan contact op met Marcel Kellenaers, tel. 0620133804.

Blijf op de hoogte
van Raedts