Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Geplaatst op 18 oktober 2022

Raedts draagt een steentje bij

Vanuit medewerker Jules Boom is Raedts betrokken geraakt bij Stichting Beesels Keramisch Erfgoed. Jules zet zich af en toe in als vrijwilliger voor deze stichting. Dit is mede gekomen doordat zijn opa, die hij helaas nooit gekend heeft, vroeger heeft gewerkt bij St. Joris Keramische industrie in Beesel. 
In dit atelier zijn vanaf de jaren 30 veel kunstwerken geproduceerd en deze kunstwerken zijn verspreid door Nederland en Europa. Om te voorkomen dat deze unieke keramische werkstukken voorgoed verloren zullen gaan, is in Beesel ‘Stichting Beesels Keramisch Erfgoed’ in 2006 opgericht. Met dit initiatief moet de verbondenheid van Beesel met keramiek opnieuw een plek krijgen. 

Rol van Jules

Jules werkt zo nu en dan als vrijwilliger mee. Hij vindt het leuk om te doen, zowel de werkzaamheden zelf als het feit dat hij een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het terugbrengen van het Keramisch Erfgoed in Beesel leeft vooral onder de ouderen. Voor hen is dit heel speciaal en Jules geeft aan dat hij het daarom bijzonder vindt om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Project Biëncaer & de rol van Raedts

Project Biëncaer is het reeds afgeronde project waar Raedts aan bij heeft gedragen. Kunstenaar Paul Vincken maakte het kunstwerk in de jaren zeventig in het keramisch atelier van St. Joris in Beesel. Het kunstwerk sierde destijds de inmiddels afgebroken basisschool ‘De Biëncaer’ in Heythuysen en is gered van de sloop. 

De meer dan 40 keramische delen waaruit het kunstwerk is opgebouwd, zijn in het atelier schoongemaakt, opgeknapt en voorzien van nieuwe ankers. Op vrijdag 5 mei 2022 hebben enkele vrijwilligers de siermuur voor het kunstwerk gevoegd. Een prachtige muur gerealiseerd uit groen geglazuurde strengpers metselstenen van St. Joris, voorzien van natuursteen muurafdekker. De materialen zijn gesponsord door Raedts, St. Joris en Thijssen Emans. Als bedrijf vinden we het mooi dat we een bijdrage kunnen leveren aan dit soort maatschappelijke initiatieven. En niet te vergeten, het werk ziet er prachtig uit en nodigt uit voor een bezoek en wandeling door De Bijenoase. 

22 Oktober is de officiële opening, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de Beekstraat in Beesel!

 

Blijf op de hoogte
van Raedts