On Stage!

On Stage!

Geplaatst op 29 maart 2023

Op 16 maart heeft Raedts voor de eerste keer meegedaan aan het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage.

Dit beroepenoriëntatieproject brengt vmbo leerlingen in contact met diverse beroepen en helpt ze een goede keuze te maken voor hun vervolgopleiding.

Land van Cuijk Maasduinen On Stage is voor de vmbo leerlingen van: het Elzendaalcollege Boxmeer en Gennep, Metameer Boxmeer en Stevensbeek, Merletcollege Cuijk, Grave en Mill, PrO College Boxmeer. Vanuit Raedts hebben collega’s René, Bas, Dick en Rose-Marie aan deze bijeenkomst deelgenomen.

Hoe werkt On Stage?
Het vmbo project start op school. Leerlingen krijgen opdrachten om zichzelf en hun interesses beter te leren kennen. Op de website van On Stage oriënteren ze zich op de aangemelde bedrijven. Vervolgens bereiden zij zich voor op het Beroepenfeest (op donderdag 16 maart): een fysieke ontmoeting met beroepsbeoefenaren. Ze oefenen in hun presentatie en overhandigen hun zelfgemaakte visitekaartjes. Klikt het? Dan maakt de leerling een afspraak voor een werkbezoek op een van de Doe Dagen. Deze Doe Dagen waren op 28 en 30 maart in de ochtend op ons kantoor in Venray. Tijdens dit bezoek konden de leerlingen de werkdag en het beroep daadwerkelijk ervaren en uitproberen.

De leerlingen zijn tijdens de Doe Dagen bij ons na een rondleiding zelf aan de slag gegaan als tegelzetter en timmerman, hebben een renovatieproject bezocht en ze konden met een VR bril verder kennismaken met diverse werkzaamheden op de bouw.

Super leuk om hen te laten zien hoe leuk werken in de bouw EN Raedts is!

 

Blijf op de hoogte
van Raedts