Medewerker Peter aan het woord

Medewerker Peter aan het woord

Geplaatst op 25 oktober 2022

Medewerker Peter aan het woord 

De projectbegeleiders bij Raedts zorgen ervoor dat de projecten van A tot Z geregeld worden. Dit is een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid. Peter is een van onze projectbegeleiders die verantwoordelijk is voor de voortrajecten en de calculaties. Hij is al 33 jaar onderdeel van de Raedts familie en gaat over een jaartje met pensioen. Een man met een heleboel kennis en ervaring. 

Onderdeel van de Raedts familie

Voordat Peter bij Raedts terecht kwam, heeft hij bij verschillende bouwbedrijven gewerkt. Sinds de tijd dat hij begonnen is bij Raedts, is hij tussendoor een keer geswitcht van baan. Maar al snel kwam hij erachter dat zijn hart toch bij Raedts lag. Peter: ‘Na al die jaren dat ik hier werkzaam ben, werk ik iedere dag nog steeds met evenveel passie en plezier.’ In deze   jaren heeft hij veel meegemaakt bij Raedts, zowel minder leuke dingen zoals sterfgevallen als ook leuke en feestelijke gebeurtenissen waaronder jubilea, bruiloften en geboortes. Peter: ‘Dit zorgt ervoor dat je als team heel hecht wordt en het voelt dan ook echt als een familie, de Raedts familie.’

Projectbegeleider bij Raedts

Projectbegeleider bij Raedts is een heel afwisselende functie. Toen Peter begon bij Raedts begeleidde hij projecten van A tot Z, maar momenteel focust hij zich op het voortraject tot en met de calculatie. Daarna draagt hij het verder over aan werkvoorbereiding en wordt het project door Peter voor een groot deel losgelaten. Het eindproduct dat geleverd wordt, bestaat in hoofdzaak uit een of meerdere tekeningen, werkomschrijvingen en een bijbehorende begroting. Hierbij is het belangrijk dat de onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd, binnen het budget zijn en niet te vergeten: dat de opdrachtgever tevreden is. 

Peter: ‘Binnen dit vakgebied is accuraatheid het codewoord. Het is van belang dat je zo nauwkeurig mogelijk werkt en je afspraken nakomt, geen onderdelen vergeet en de juiste calculatie maakt. De begroting moet namelijk onderaan aan de streep kloppen.’ Peter werkt vaak zelfstandig, maar natuurlijk zijn er wel genoeg overlegmomenten. De werken waarmee hij zich bezig houdt, zijn allemaal compleet anders. Peter: ‘Het is leuk dat je steeds met andere mensen werkt en na zoveel jaren ervaring weet ik wel hoe ik met bepaalde opdrachtgevers moet omgaan’. Goed communiceren en elkaar blijven begrijpen is het allerbelangrijkst.

Bij Raedts doet iedereen waar hij of zij goed in is

De intentie binnen Raedts is om mensen te laten doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn. Peter: ‘Ik ben trots op mijn collega’s en de manier waarop we samenwerken.’ Het verloopt erg natuurlijk en soepel. Naast de werk gerelateerde zaken, kan hij ook met persoonlijke dingen bij zijn collega’s terecht. Er wordt geregeld geouwehoerd en gelachen, de sfeer is gewoon altijd goed. Dit zorgt er mede voor dat collega’s iets voor elkaar over hebben en komt ook zeker ten goede aan kwaliteit en kwantiteit. Peter: ‘Ik ben ontzettend blij dat ik deel uitmaak van dit team.’ Peter beschrijft Raedts met de volgende drie woorden. Prettig - vanwege de openheid, vrijheid en sfeer. Professioneel – vanwege de kwaliteit en de gedrevenheid van de medewerkers. Stevig – vanwege het goede fundament en omdat het een sterk bedrijf is.

Naast projectbegeleider ook graag creatief

Concertbezoek, reizen (per auto) en creatief bezig zijn, zijn grote hobby’s van Peter. Deze laatste passie is door de drukte helaas wel iets verwaterd. Vroeger was hij heel creatief en ondernam hij dingen zoals boetseren, schetsen en tekenen. Over een jaar gaat hij met pensioen en dan wil hij dit al te graag weer oppakken. Peter: ‘de oude passie moet weer terugkomen, met een cursus boetseren op de planning en muurschildering in mijn hoofd gaat dit zeker lukken.’ Daarnaast heeft hij nog een passie voor autorijden en kijkt hij graag naar Formule 1. Ook bij Raedts is Peter hiermee bezig, want met een groep collega’s poulen ze nu iedere Formule 1 wedstrijd. 

Tot slot is Peter ook muziekliefhebber. Hij draait nog “ouderwets” graag platen, luistert muziek en is zeer geïnteresseerd in de verschillende achtergronden van de muziek. Hij bezoekt minimaal 10 concerten per jaar. Peter: ‘Naast al mijn vele hobby’s, staat mijn gezin altijd op nummer één.’ Hij vindt het heerlijk om dingen te ondernemen met zijn familie en vrienden. En met nog maar een jaar werken in het vooruitzicht, heeft hij hier dadelijk alle tijd voor. Over 5 jaar ziet Peter zichzelf als een actieve pensionado met het motto ‘als ik er zin in heb’.  

Wil jij ook onderdeel worden van de Raedts familie? Bekijk onze huidige vacatures . De koffie staat klaar!

Peter Cuijpers_Raedts1.jpg

Blijf op de hoogte
van Raedts