Brandwerendheid

Brandwerendheid

Raedts heeft jarenlange ervaring in het adviseren en aanbrengen van brandwerende voorzieningen. Zo verzorgen wij met een vakkundig en specialistisch team de werkzaamheden op het gebied van brandveiligheid, brandpreventie en brandwerende voorzieningen bij een aantal grote opdrachtgevers.

Aandacht voor jouw brandwerendheid

Bij Raedts begrijpen we dat brandveiligheid bij elk bedrijf een topprioriteit is. Daarom bieden we een uitgebreid scala aan diensten op het gebied van brandwerendheid, om ervoor te zorgen dat bedrijfspanden voldoen aan de strengste normen en voorschriften. Van brandveiligheid advies tot aan brandpreventie maatregelen en brandwerendheid. Raedts verzorgt niet alleen de brandveiligheid van bedrijven, maar ook brandveiligheid in de zorg is een van onze expertises. Met een vast aanspreekpunt krijg je inzicht in de status van al je brandwerende voorzieningen. Zo kun jij je concentreren op je kernactiviteiten, met de geruststelling dat je panden goed beschermd zijn.

Onze diensten zijn uitgebreid en omvatten:

  • Inspectie inventarisatie en brandveiligheid advies

Onze ervaren teamleden voeren grondige inspecties uit van panden, waarbij ze brandrisico's identificeren en op maat gemaakt brandveiligheid advies bieden.

  • Planning en uitvoering

We nemen de volledige planning en uitvoering van brandwerende maatregelen op ons. Dit omvat onder andere het aanbrengen van brandwerende doorvoeringen en het bekleden van staalconstructies volgens de geldende eisen.

  • Rapportage en onderhoud

We zorgen ook voor nauwkeurige documentatie en registratie van alle brandwerende voorzieningen. Bovendien bieden we regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat je brandveiligheidssystemen altijd optimaal blijven presteren.

Samenwerken? Neem contact op

Brandwerendheid.jpg

Waarom Raedts als brandveiligheid bedrijf?

We beginnen met een grondige vooropname en nulmeting om een duidelijk beeld te krijgen van de staat van je pand(en) en om eventuele aandachtspunten voor brandwerende voorzieningen te identificeren. Daarna bieden we deskundig advies passend bij de situatie. Al onze brandwerende voorzieningen worden gedetailleerd vastgelegd in ons QR-log systeem, waardoor je zelf eenvoudig de status van je brandwerende doorvoeringen kunt controleren. Registratie gebeurt op tekening, inclusief foto's en een QR-sticker op de betreffende locatie, waardoor elke doorvoer snel en gemakkelijk te beoordelen is. 

We bieden een volledig plan van aanpak voor het brandveilig onderhouden van je panden en kunnen indien gewenst een inspectieprotocol opstellen om ervoor te zorgen dat de branddoorvoeringen ook in de toekomst optimaal blijven functioneren. Met hoogwaardige materialen en vakbekwaam personeel zorgen we voor de juiste afdichtingen. We maken gebruik van producten van een gerenommeerde producent met meer dan 45 jaar ervaring in slimme brandwerende oplossingen.

Bovendien streven we ernaar om zo discreet mogelijk te werk te gaan. Bij Raedts hebben we expertise in diverse klantgebieden zoals over brandveiligheid in de zorg of voor grote bedrijven. Of het nu gaat om een zorginstelling, een woningcomplex of een fabriek, we passen ons moeiteloos aan de omgeving aan zonder overlast te veroorzaken. We plannen onze werkzaamheden daarbij om de lopende processen heen en zorgen dat de brandwerende voorzieningen altijd voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving.

Neem contact op

Besluit Bouwwerken Leefomgeving

Voldoen aan nieuwste wet- en regelgeving

Brandprotectie maatregelen zijn in Nederland wettelijk verplicht en daarnaast is de veiligheid van gebruikers prioriteit nummer één. Per 01-01-2024 dienen gebouwen in Nederland te voldoen aan het bouwbesluit “Besluit Bouwwerken Leefomgeving”. Gemeenten en overige overheidsinstanties hebben de taak hierop toe te zien. Brandwerende voorzieningen vallen ook onder dit besluit en beperken de gevolgen bij een eventuele brand. Uitgangspunt hierbij is de zogenaamde compartimentering. Dit betekent een gebouw zo inrichten dat bij brand de gevolgen tot een minimum worden beperkt en voorkomen wordt dat de brand zich verder uitbreidt. Wanden en vloeren dienen hiervoor te voldoen aan specifieke eisen. 

Weten of jij voldoet aan de regels?

Raedts (mei 20204) (82).jpg

kernwaarden

 

Discretie en aanpassingsvermogen

We doen ons werk zo onopvallend mogelijk, vooral in omgevingen waar mensen werken of wonen, zoals zorginstellingen, woningcomplexen en fabrieken. Met ons vermogen om ons aan te passen aan de omgeving, creëren we minimale overlast op de werkvloer en respecteren we het woon- en leefplezier van de bewoners. We plannen zorgvuldig om de lopende processen heen, zodat de brandwerende voorzieningen altijd up-to-date zijn en voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving.

Transparante registratie

We leggen alle brandwerende voorzieningen vast in ons QR-log systeem, waardoor klanten gemakkelijk inzicht krijgen in de status van de brandwerende doorvoeringen. Registratie gebeurt op gedetailleerde tekeningen, inclusief foto's en QR-stickers op de betreffende locaties, voor maximale duidelijkheid en controle.

Advies door ervaren professionals

Ons ervaren en vakkundige team biedt deskundig advies op maat, met een totaalpakket aan diensten, waaronder opname, advies, uitvoering, bewaking en onderhoud. We streven naar optimale brandveiligheid en bieden onze klanten volledige ondersteuning gedurende het hele proces.

Blijf op de hoogte
van Raedts